Powered by Bravenet Bravenet Blog

19-2-2017

21:10:00

Bänk-FM - GULD

Bänk-FM avgjordes denna gång i Helsingfors i en gammal kabelfabrik som har byggts om till nån form av kulturcenter. Ganska frän plats, och det funkade bra att ha tävling där. 

Förutsättningarna för min egen del såg bekväma men tuffa ut. Det bekväma var att jag skulle få plats i bänklandslaget bara jag fick resultat, medan det obekväma var att jag skulle få tampas med Ove om guldet. Men ska jag vara ärlig så var landslagsplats prio ett medan guldkampen var sekundär, och det såg extra tufft ut då Ove har ätit upp sig rejält, han vägde in på drygt 158 kg mot mina drygt 141 kg.

Uppvärmningen kändes riktigt bra, jag tog en ny skjorta som jag har försökt köra in på träning. Reservplanen fanns alltid där, att byta till en gammal redan inför första lyftet. Men det kändes tillräckligt bra på 340 i sista värmaren så jag ändrade ingången till 345 kg.

345 kg i första då. Det kändes som papper i händerna och jag fick bra fart på stången. 3-0 godkänt. 


Ove höjde till 355 i andra. Jag hade både kroppsvikt och lottnummer till min fördel så jag valde att följa honom. Båda klarade. Mitt var lite segt i utlåsningen och jag fick en röd lampa för sänkning.


Ove begärde 362,5 i sista och jag lade 377,5 på skoj för finländskt veteranrekord ifall han skulle bomma sista. Han fick på ett bra lyft så jag sänkte naturligtvis till samma. Det blev igen lite seg utlåsning men jag fick upp det och 3-0 godkänt! 


I och med det blev jag även bästa lyftare på poäng (202,31p)

Guld i all sin ära men än viktigare var landslagsplatsen. Så nu har jag säkrat upp EM och VM i bänk, samt EM och VM i styrkelyft.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpte till och speciellt Emil som kom med och coachade. Och tack till arrangören HAK för en bra arrangerad tävling med lite udda grepp när det gäller tävlingslokal.

Efter tävlingen hamnade jag på dopingtest, både urin och blod.

Resultat herrar öppen klass1 Comment(s) / Post Comment