Powered by Bravenet Bravenet Blog

27-5-2017

22:21:00

Bänk-VM i Kaunas, Litauen - BRONS!

Jag blev ordentligt förkyld efter resan hem från SL-EM i Spanien två veckor innan och det satt i ännu på tävlingsdagen i Litauen så det var inte de bästa förutsättningarna. På förhand såg det ut som att Jona Leo skulle defilera mot guld bara han fick resultat, sen var det upp till främst Ove Lehto, mig och Norges Alastair att göra upp om de resterande medaljerna.

Jag vägde in på måttliga 140,95 kg trots våldsamt försök till bulk. Begärde 345 som ingång.

Uppvärmningen gick förvånadsvärt bra med tanke på förkylningen och att hela huvudet var fullt med snor. Ove hade också 345 som ingång och Alastair hade 350. Jag var lättare än dem så jag höjde ingången till 347,5 då Alastair sänkte sin ingång till 347,5 kg. Då höjde Ove sin till 352,5 kg. Nåja, nu får vi lyfta om det!

347,5 för mig var ett stökigt lyft. Jag fick obalans men 2-1 godkänt trots en fotrörelse. Alistair fick problem med kontrollen av stången på bröstet och tryckte upp stången före pressignalen för att inte svimma (enligt egen utsago). Ove satte 352,5 säkert. Jona satte 385 säkert och ledde stort.

352,5 i andra för mig för att jaga nästa gubbe dvs Ove. Segt som tusan, kände att triceps var slitna men fick upp det och 3-0 vitt. Det var nog max för dagen. Alastair tappade kontrollen och stången for i ställningen. Ove satte 357,5 säkert och försvarade silverpositionen. Jona ansåg att guldet var klart och gick 410,5 WR och bommade hårfint på utlåsningen.

357,5 för mig i sista var en logisk lastning för att ännu en gång attackera Ove. Skjortan hårt dragen men jag tappade kontrollen på väg upp och bom. Tre lyftare försökte gå förbi mig i sista rundan men alla misslyckades så jag fick behålla bronset! I och med det tog Ove en rövare och lastade för ledning 385 kg och klarade!! 10 kg pers var det. Joina hade ju redan lastat 410,5 i andra så han var piskad att gå på samma igen men det blev en kopia på hans andra lyft och underkänt. VM-guld till Ove!

Jag tappade mitt veteran-WR i singlelift bänk till Jona och Ove fick motsvarande ER. Sånt som händer...

STORT TACK till alla som hjälpte till under tävlingen. Denna gång var det i första hand Janne Hakala som coachade mig. Tommi och Sandra hjälpte också till på uppvärmningen.
Det blev min 13e medalj på 15 starter på öppna bänk-VM varav 7 har varit guld.

Resultat

8 Comment(s).

Post New Comment

No Smilies More Smilies »