Powered by Bravenet Bravenet Blog

14-5-2012

21:13:32

Styrkelyft-EM i Mariupol, Ukraina - BRONS

Då var SL-EM över för den här gången. Jag hade inga speciellt högt uppsatta mål då jag har gått lite halvskadad det senaste halvåret. Men när tävlingen närmade sig satte jag upp målet att ta guld i bänk vilket kändes ganska realistiskt. Knäna har krånglat men har känts bra de senaste veckorna så jag tänkte kanske prova på pers i böj. I så fall kanske inte heller totalpers heller ligger så långt borta??? Men en totalmedalj skulle nog säkert vara en bit bort tänkte jag...

Vägde in på 137,6 kg efter ett våldsamt ätande. Jag har haft vissa bekymmer att hålla uppe vikter trots rejäl kreatinladdning. Sen var det väldigt varmt i Ukraina och svetten rann konstant. Begärde ingångarna 385-325-300.

KNÄBÖJ:
Uppvärmningen kändes riktigt bra.
385 i första. Tävlingslavan var uppbyggd av plankor av olika tjocklekar så jag blev att stå på en skarv med hälarna i luften. Jag kände inte av det förrän jag fick startsignal men då var det ju för sent att flytta på sig. Det blev lite knöligt då jag inte vågade luta mig bakåt ordentligt så jag blev att stå på tå i botten. Jäkligt tungt blev det då jag fick bryta upp det med ryggen men det gick vägen och godkänt.
400 i andra. Lite mer laddad än i första och jag glömde bort att lavan var ojämn så jag gjorde samma misstag som i första. Men upp kom det och godkänt.
407,5 i sista. Nu kom jag ihåg att söka bra position men det blev lite extra trippande innan det kändes stabilt och jämnt under fötterna. Bra fart på stången och dagens lättaste böj! Pers med 2,5 kg.

BÄNKPRESS:
Det blev väldigt svettigt på uppvärmningen och det är ju alltid lite ont om tid på en SL-tävling när det bara är en grupp som tävlar (20 min för uppvärmning). Den tänkta ingången på 325 kunde sänkas till 320 då jag kom ner till bröstet relativt enkelt med den vikten.
320 i första. Det blev ett tungt och knöligt lyft som jag precis orkade låsa ut.
327,5 i andra blev aningen för tungt och blev på hälft. 
Ny laddning på 327,5 i sista och skjortan mer dragen. Då orkade jag hela vägen vilket räckte till delgrensguld då Norges superjunior Christensen just hade bänkat 322,5 kg.

MARKLYFT:
Då ett par av medaljkandidaterna hade bommat ut sig i bänken öppnades en liten möjlighet till bronsdrama för bl.a. mig så alla kilon var viktiga.
300 i första var kanske lite bortkastat för det var väldigt lätt. Borde ha gått på 310 av taktiska skäl.
315 i andra kändes säkert och stabilt. Då drog den andra norrmannen Baardtvet förbi och jag måste lasta 322,5 för att gå förbi på lättare kroppsvikt. Sagt och gjort. Själva lyftet kändes hyfsat lätt men greppet höll på att släppa precis när jag kom upp med stången så jag hade lite flyt att jag fick snabbt nedsignal. Nu var det bara att vänta och se när Baardtvet skulle höja med endast 2,5 kg och gå förbi mig. Han drog upp vikten men det blev så tungt att han behövde vila stången på låren och "jucka" ett par gånger vilket gav två röda domarlampor och underkänt.

Totalt blev det alltså 1057,5 och brons för mig. Guld i bänk och finska rekord i böj och totalt. Ibland har man de små marginalerna emot sig och ibland med sig. Den här gången hade jag dels flyt att både Spingl och Grabowski bommade ut sig men säkert även kommer rutinen in på ett hörn när det gäller. Jag fick 8 av 9 godkända lyft och då brukar totalen bli bra.
Tack till Seppo, Haile och Petteri som slet, rev och lastade när de hjälpte mig samt till resten av det finska laget plus de övriga som supportade mig under tävlingen.

Resultat herrar: http://goodlift.info/live/mscoresheet_full.html
Resultat damer: http://goodlift.info/live/wscoresheet_full.html

Tack till Sami Pullinen som filmade mina lyft och lade ut det på nätet: http://www.youtube.com/watch?v=2166G5Cw7KE

6 Comment(s).

Posted by heenacruzl:

Thank you so much for taking the time for such good information.
wings io
25-3-2020 @ 13:56:17

Posted by microsoft windows 10 download:

Visit here to know more about windows 10 operating systems. windows 10 free download So visit here and know the complete information of windows 10 operating system.
09-1-2020 @ 17:59:08

Posted by super smash flash 2:

I want to to thank you for this very good read!! I definitely loved every little bit of it. I’ve got you bookmarked to check out new stuff you post…
26-11-2019 @ 08:40:19

Posted by Click Here:

Excellent Blog! I would like to thank for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well.
06-6-2019 @ 08:49:55

Posted by ashu yadav:

hey, you posting informational post thanks for that, i visit here to learn something if wants to know how to turn on bluetooth on windows 10 and learn how to do this then this site also good like you i visit here and find the solution of my problem.
10-4-2019 @ 10:13:10

Posted by Jimmy P:

Stort grattis till medaljerna och personliga rekorden
15-5-2012 @ 07:51:50

Post New Comment

No Smilies More Smilies »